Απαραίτητος Εξοπλισμός

Για την ασφάλεια των μικρών μας φίλων έχουμε φροντίσει σε κάθε εξόρμηση μας από την μια να έχουμε μαζί μας τον απαραίτητο εξοπλισμό και από την άλλη να έχουμε οργανώσει ένα πλάνο αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών. Έτσι είμαστε πάντα στο μέγιστο βαθμό έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε αναποδιά που μπορεί να προκύψει.

Ο βασικός μας εξοπλισμός αποτελείται από πλήρως οργανωμένο φαρμακείο, ασύρματους, σφυρίχτρες, φορείο, πυροσβεστήρα, νερό, σχοινιά, πυξίδες.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Προφύλαξη & Ασφάλεια Παιδιών

Σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στις δραστηριότητές μας προσφέρουμε ασφαλιστική κάλυψη. Αυτή περιλαμβάνει την κάλυψη εξόδων για την αντιμετώπιση (μετάβαση, νοσηλεία, φαρμακευτική και ιατρική αγωγή, χειρουργικές επεμβάσεις) όλων των ατυχημάτων.

Παρόλο που οι μικροί μας φίλοι καλύπτονται ασφαλιστικά, σε καμία περίπτωση δεν επαναπαυόμαστε και δεν αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη. Το σημαντικότερο πράγμα όταν βγαίνουμε για παιχνίδι και περιήγηση στη φύση είναι η οργάνωση των μέτρων προφύλαξης και ασφάλειας. Όταν τα παιδιά σας βρίσκονται έξω στο φυσικό περιβάλλον μακριά από το σπίτι πρέπει εσείς να νιώθετε ασφάλεια και να ξέρετε ότι οι εκπαιδευτές μας είναι κάθε στιγμή διπλα στα παιδιά σας και ότι είναι προετοιμασμένοι για κάθε τι που μπορεί να πάει στραβά, από το να πέσει και να χτυπήσει ένα παιδί μέχρι το να αποπροσανατολιστεί και ξεφύγει από την ομάδα.

Το πλάνο αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών σημαίνει ότι εκ τω προτέρων έχουμε ενημερωθεί για το ποια νοσοκομεία και φαρμακεία εφημερεύουν εκείνη τη μέρα και έχουμε επεξεργαστει από πριν τον γρηγορότερο τρόπο για ασφαλή μετάβαση εκεί. Επίσης έχουμε έναν παιδίατρο σε αναμονή σε περίπτωση που χρειαστούμε τις ιατρικές του συμβουλές τηλεφωνικά ή την επίσκεψη του στο χώρο που βρισκόμαστε.

Κράτα το

Κράτα το

προσβαση και συναντησηΠρόσβαση & συνάντηση στο χώρο συγκέντρωσης

Οι δραστηριότητες μας γίνονται κατεξοχήν σε εξωτερικούς χώρους συνήθως κάποιο περιαστικό δάσος ή σε κάποιες περιπτώσεις σε βουνά, ποτάμια, λίμνες ή ρεματιές έξω από την πόλη. Επειδή ο χώρος που συναντιώμαστε δεν είναι πάντα ο ίδιος, δίνονται οδηγίες και χάρτες για την κάθε εξόρμηση έτσι ώστε να είστε έγκαιρα ενημερωμένοι για το πως θα έρθετε. Τόσο στην ιστοσελίδα της κάθε εξόρμησης όσο και στην ιστοσελίδα του facebook του κάθε ομίλου (club) αναρτώνται χάρτες για το σημείο συνάντησης και δίνονται σχετικές οδηγίες για το πως μπορείτε να πάτε εκεί οδικώς. Επίσης, κοντά στο σημείο συνάντησης τοποθετούμε ταμπέλες σε εμφανή σημεία που κατευθύνουν τους επισκέπτες. Αν παρόλαυτα δυσκολευτείτε να μας βρείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά για να σας κατευθύνουμε.

Εκτός από τις οδηγίες πρόσβασης, σας ενημερώνουμε μέσα από τη σελίδα του εκάστοτε ομίλου (club) για την πρόγνωση του καιρού για την ημέρα της επόμενης εξόρμησης, έτσι ώστε να οργανώσετε το ρουχισμό των παιδιών σας ανάλογα με τον καιρό. Σε περίπτωση αναβολής της εξόρμησης λόγω κακοκαιρίας θα ενημερώνεστε έγκαιρα.

Κράτα το

προετοιμασία χώρουΠροετοιμασία χώρου & εκπαιδευτικός εξοπλισμός

Πριν από κάθε εξόρμηση στη φύση είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε προετοιμάσει το χώρο που θα μας φιλοξενήσει και να έχουμε μαζί μας τον απαραίτητο εξοπλισμό κάθε φορά.

Η προετοιμασία του χώρου περιλαμβάνει τον καθαρισμό από σκουπίδια ή μπάζα (αφήνουμε μόνο ότι είναι φυσικό), την δημιουργία διαφόρων κατασκευών που θα χρησιμοποιηθούν για παιχνίδι ή κάποιο εργαστήριο, την ετοιμασία του χώρου ξεκούρασης και φαγητού, την τοποθέτηση πινακίδων. Φυσικά κάθε φορά αφού τελειώσουμε τις δραστηριότητες μας αφήνουμε το μέρος καθαρό.

Εκτός από τις οδηγίες πρόσβασης, σας ενημερώνουμε μέσα από τη σελίδα του εκάστοτε ομίλου (club) για την πρόγνωση του καιρού για την ημέρα της επόμενης εξόρμησης, έτσι ώστε να οργανώσετε το ρουχισμό των παιδιών σας ανάλογα με τον καιρό. Σε περίπτωση αναβολής της εξόρμησης λόγω κακοκαιρίας θα ενημερώνεστε έγκαιρα.

Κράτα το