Φίλε/η παιδαγωγέ,

Το Kids And Nature είναι για μια ιδιωτική πρωτοβουλία που σκοπό και ρόλο έχει την οργάνωση και διεξαγωγή υπαίθριων προγραμμάτων και δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά ηλικίας 4-12. Τα προγράμματα που προσφέρει το Kids And Nature πραγματοποιούνται με τη μορφή εξορμήσεων σε εξωτερικούς χώρους στο φυσικό περιβάλλον. Μέσα από τις επιστημονικά σχεδιασμένες υπαίθριες δραστηριότητες μας, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία παίζοντας ομαδικά παιχνίδια να διασκεδάσουν μαθαίνοντας για το περιβάλλον.

Οι παραδοσιακές ιδέες για το μάθημα στις τάξεις δίνουν τη θέση τους σε νέες και συναρπαστικές προσεγγίσεις, όπως τη χρήση της φύσης για μάθηση. Η φύση παρέχει πληθώρα ευκαιριών μάθησης που μπορούν να βοηθήσουν στην διαμόρφωση ενός προγράμματος σπουδών για αριστεία. Τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη από τις εκπαιδευτικές εκδρομές στη φύση είναι πολλά και σημαντικά. Για παράδειγμα οι δραστηριότητες μας προσφέρουν ένα μοναδικό περιβάλλον για να μαθαίνουν βιωματικά οι μαθητές για τη λειτουργία και τη σπουδαιότητα των οικοσυστημάτων, την αειφορία και την αλληλεπίδραση ανθρώπου και φύσης. Συχνές επισκέψεις σε φυσικά τοπία έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν το στρες και προάγουν την καλή υγεία και την ηρεμία στα παιδιά. Τα ερεθίσματα διαφορετικά σε κάθε εποχή του χρόνου, που δέχονται τα παιδιά είναι σαφώς περισσότερα, και οι αισθήσεις διεγείρονται στο μέγιστο βαθμό ικανοποιώντας έτσι την έμφυτη τους ανάγκη για μάθηση.

Τα προγράμματα μας συνεισφέρουν σημαντικά στη διαμόρφωση παιδιών με ικανότητα για μάθηση, αυτοπεποίθηση, πνεύμα συνεισφοράς και ουσιαστικό ενδιαφέρον για το φυσικό περιβάλλον και την κοινωνία. Παροτρύνουμε τις διευθύνσεις και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων να αναγνωρίσουν την αξία των εκπαιδευτικών εκδρομών στη φύση, και τους καλούμε να συνεργαστούν με την ομάδα του Kids And Nature ούτως ώστε να αξιοποιήσουν την εμπειρία και την επιστημονική της γνώση σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο φυσικό περιβάλλον προς όφελος των μαθητών τους.

Εν κατακλείδι, οι εκπαιδευτικές εκδρομές με την ομάδα του Kids And Nature, μπορούν να παίξουν πρωταρχικό ρόλο στον εμπλουτισμό της παιδαγωγικής διαδικασίας των μαθητών, διότι προσφέρουν τις ιδανικές συνθήκες προκειμένου οι μαθητές να βιώσουν μοναδικές, δυνατές, διασκεδαστικές και άκρως εκπαιδευτικές εμπειρίες που συσχετίζονται απόλυτα με την εκπαιδευτική διαδικασία εντός του σχολείου. Πιστεύω ακράδαντα ότι η φύση μπορεί να αλλάξει τη φύση της εκπαίδευσης.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να οργανώσουμε την περιβαλλοντική εξόρμηση και της δικής σας τάξης!

Με εκτίμηση,

Κωστής Βερβερίδης

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το